Khamis, 22 Disember 2016

...whatsapp dan kawan...

Tengah menguap sambil ngadap pc kemaskini stok kat dalam stor tempat keje, keting keting bunyi aplikasi whatsapp masuk. Mula-mula jeling je, tak dan nak main balas wasap ni masa tengah keje kecuali yg berkaitan ngan keje. Bukan ape, karang syiok ngat berwasap, keje pun terbengkalai. Tapi tadi, sedang molek duduk menyandor rehatkan bahu sebab sakit belakang duduk depan pc lelama, akak pun tergerak la nak me'reply' wasap grup bekas kengkawan se'hostel' masa sekolah menengah dulu. Terhibur jugak hati yang lara, terubat rindu di dada... cewahhh

Kitorang jarang-jarang jugak berhubung dalam wasap tu tapi sekali timbul... rancak jugak jejari masing-masing. Belum face to face.... harus kantok bak kata orang Pahang. Watak masing-masing masih sama zaman muda belia dulu, walau rupa parasnya ada lari sikit la ( akak letteww ). Dulu slim river, sekarang big mountain... hahaha

Sebelum ni ramai je yg memasukkan no enpon akak kat dalam whatsapp group. Macam-macam grup ande. Rimas siut. Kejap ting, kejap ting... nak tido pun tarak senang. Memang la ada button nak silent kan enpon tu tapi kang tetibe ada emergency kang, tak dengar bunyi enpon. Masalah jugak. Belek punye belek, la.... boleh 'mute' kan grup mana yg kita nak rupanya... hehehe... maklum la, ai kan warga emas...mana tauuuu...hahaha

pinjam gambo pakcik gugel

Best jugak ada aplikasi gini... tapi kena tau la batas-batasnya kan. Akak paham sebab tu lah akak banyak left group. Nak-nak pulak kalo ada yang dalam grup tu kaki sentap, tak reti beza mana gurau mana serius. Satu lagi, akak lebih senang kalo group tu tak melibatkan kaum adam dalam grup kengkawan nih. Lainlah grup opis, bos dah warning jangan gatal nak 'mengiri' melainkan dah berenti keje kat situ. Bukan apa...tak semua orang open minded. Akak jenis yg move on with my life. Takut jugak la ada bini-bini ahli grup tu yang terjeles tahap gaban bila tengok laki dorang galak berwasap sampai malam. Tapi kalo akak pun meradang jugak kalo dah tengah malam buta kita duduk sebelah, laki dok main wasap sambil tersengeh-sengeh...nak pulak dalam grup tu ada ex gepren dia, memang dapat 'jelingan manja' la dari akak... gitewww. 

Apapun pada akak, aplikasi tu tak salah.... yang salah orang yang gunakan aplikasi tu. Tuhan dah bagi kita akal, pandailah guna. Takkan nak kena create aplikasi akal pulak baru boleh pikir mana betul dan mana salah kannnn. Ok lah... sambung lain kali, nak titun, esok keje lagi. Jaga diri, hiasi peribadi, kurangkan kontroversi dan tingkatkan iman di hati..... melodiiiahhh... ehh... tetibe.... hehehe




Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...